EllenGhana.reismee.nl

Aangekomen in het noorden!

Hallo lieve mensen! Naar 25 minuten inloggen ben ik eindelijk zover dat ik kan typen. pfoe pfoe! Nou waar zal ik beginnnen... aangekomen inhet noorden! De reis was heel erg lang en best indrukwekkend.. wel even anders als het grote accra. Op zaterdag eind van de middag zijn we aangekomen in Wulugu waar ons gastgezin woont! Erg lieve mensen, al ewet ik nog niet precies wie er nu wel en wie er nu niet bij mijn familie hoort, maar mijn gastvader,moeder en 2 broertjes ken ik nu wel haha! Ze zijn erg aardig! We hebben een wc met een gat in de grond en onze douche is een bakje koud water.. maar ach wel lekker met dit hete weer (het is 42 graden) Maandag voor het eerst naar de kindjes geweest.. wat en schatjes! en wat waren ze blij om ons te zien! ze wilden ons allemaal aanraken en hand in hand lopen.. echt schattig! Ze kennen ook al best wat nederlandse liedjes, echt grappig! We zijn gisteren in Bolgatanga dat is een grotere plaats hier inde buurt eten voor eeen maand wezen kopen en hebben stof voor uniformpjes gekocht..echt heel schattig! We wilden eigelijk roze ruitjes voor de meisjes en blauwe voor dej ongens maar het moest dezelfde kleur zijn zodat ze het konden herkennen.. dus nu is het roze geworden! ach staat ook vast heel leuk bij die donkere kindjes! vandaag is de naaister al langsgeweest om ze op te meten dus dat was wel erg leuk! en ze zouden het snel maken!! We hbben oook al heel veel andere ideeen wat we voor de kinderen wilden gaan doen.. maar alles duurt hier allemaal wat langer als innederland.. haha gister 6 uur in bolgatanga gweest ..t erwijl wij nederlanders daar bijvoorbeeld anderhalf uur over zouden doen! haha! Maar ondertussen ben ik dus wel al gewend..maar dat was op het begin wel anders. Helaas had ik zondag en maandag wat last van heimwee (wat ik niet verwacht had, datw as echt even minder !) maar gelukkig is het ondertussen wel al minder! Morgen nog een ochtend met dek indjes en dan ga ik het weekend met lieke(mijn reisgenootje) naar TAmale samen met 2 andere NL van de introductieweek! Daar zal ik misschien ok nog wel een ander verhaal schrijven! Ik ben zo bang dat ik iets vergeet te vertellen! Trouwens het openbaar vervoeri shier zo apart.. de trotro daar zit je bijvoorbeeldmet 25 mensen in eenb usj waarj e in nederland bijvoorbeeld 10 zou doen.. en je ziet door de bodem de grond van de weg en de deur gaat nietmeer dicht! echt even wennen... maar achja alles went! Heeft iemand nog goede ideeen wat wij voor de weeskindjes hier kunnen doen? We gaan nu uniformpjes maken, bedjes laten maken, eventueel een wc laten bouwen.. allemaal even afwachten.. maar we hebben vrij veel sponsorgeld dus het is nog lastig! Maar lieve mensen ik ga nu stoppen.. want misschien duurt het erop zetten ook wel erg lang! en wil nog fotos proberen! Tot het volgend bericht! En trouwens alle mensen bedankt voorhun donaties daar kunnen wij hierh eel veelmee betekenen! onze hostmoeder Memuna heeft al 20 x gezegd: God bless you ! thankyou thankyou .. zei s er zo blij mee! TRouwens! heel veel kleine kindjes die niet van nabari zijn en ons zien zijn heeeeel bang voor ons en gaan altijd huilen... waarschijnlijk omdatw e blank zijn.. echt zielig! Maar nu stop ik echt! Tot het volgende bericht, ik ga weer lekker vand e zon genieten.. jullie met je vieze regen! Haha! Veel liefs en kusjes, Ellen

Elke

Heej meid,
Haha ja ga maar lekker van de zon genieten. Wij kruipen wel lekker achter de kachel:p 't is nu wel niet meer koud, maar wel nat:S
Leuk dat jullie kleertjes laten maken. En gaan jullie ook bedden maken?? Slapen ze daar nu op de grond dan? En wat kun je nog meer doen?? Misschien leuke spelletjes bedenken ofso:)
Heel veel succes daar in 't noorden!! En als je weer heimwee krijgt, kijk maar even in ons fotoboekje:)
Liefs Elke

De buurtjes

hallo Ellen,
Gelukkig ben je weer een beetje over je dalletje heen en kun je nu echt genieten van alles om je heen.
Wel leuk al jullie voornemens om de kinderen en de rest van de bevolking te helpen met kleding bedjes en een toilet. Zeker komt er nog een goed idee voor de rest van jullie geld. We wensen jou heel veel plezier en een beetje tijd voor je zelf.
En een beetje inside nieuws horen we van je mam.
Hou je taai en blijf vooral genieten.

groetjes de buurtjes en een pootje van Britt.

Silvia & Alex !,,

HeeJj meid,
wat een beleving zeg!,,
Ik had het gehoord dat je het moeilijk had gehad, best klote gelukkig dat het beter met je gaat:)
Wel grappig Rose hihih
uhm,, misschien kun je stiften kopen kunnen ze lekker gaan tekenen...Ik bedenk ook maar wat hoor...:p hihihi
Wat zielig zeg dat de kinderen moeten huilen van jullie, dat gaat ook wel weer over hihih
hier is het inderdaad geen mooi weer, veel weilanden zijn overgelopen van het hoogwater!

Dikke kus vanuit hier,,

Sandra

Poeh hey, jij hebt t idd beter dan ons met dat weer:P Hier staat alles onder water!

Wat leuk dat die kindjes Nederlandse Liedjes kennen! Echt grappig! Miss kun je ze zumbales geven(A) vinden ze vast ook heel leuk..

Nog heel veel plezier daar en geniet van t warme weer en de kindjes!

heel veel succes daar!

x Samdra

AUkje

Meiden, dat heimwee gaat snel weer weg!! Ik weet het zeker! De eerste periode had ik daar ook wel last van hoor... Maar straks ga je je zo hechten aan die lieve kindjes dat ik zeker weet dat je nooit meer weg wilt!! geniet ervan! Ik heb al jullie verhalen gelezen en heb er echt van genoten! Kleine tip... Ga naar het vodaphone internet cafe. Daar heb je echt sneller internet dan in Nederland! Het is in het midden van Tamale achter de markt!!

Liefs!

marina

Hoi Ellen, ik heb respect voor jou doorzettingsvermogen! Je moeder is nog op bezoek geweest afgelopen vrijdag, als ik dan hoor hoe het gaat met douchen en de toiletgang...... net ietsje anders als hier, zal ik maar zeggen!
Zaterdag werd er bij ons ingedronken, maar t was niet compleet, ik miste jou vrolijke gesnater wel hoor!! Meid t ga je goed en succes met alles!